resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Prevenția diabetului și insuficiența cardiacă

Autor: Diana MĂRCULESCU | 19 Ianuarie 2018
     Diabetul zaharat (DZ) este una dintre problemele majore de sănătate publică ale secolului XXI, cu un risc ridicat de morbiditate și mortalitate prematură, afirmă prof. dr. Maria Moța în nu
Publicitate
mărul 82 al revistei Medica Academica. Prevenția dia­betului zaharat este impusă nu numai de creșterea epidemică a acestei afecțiuni, dar și de gravitatea complicațiilor. În România, la acest moment, sunt aproape două milioane de persoane cu DZ și un număr și mai mare de persoane cu prediabet.
     Insuficiența cardiacă are cel mai mare grad de mortalitate în rândul populației din întreaga lume, afirmă prof. dr. Lucian Petrescu și prof. dr. Simina Crișan. Mortalitatea în primul an de la diagnosticare este de aproximativ 20%, iar după cinci ani ajunge la 40–50%, ceea ce în multe sisteme de sănătate înseamnă o cifră mai ridicată decât în patologia oncologică.
     Activarea imunității celulare și umorale în sclerodermia sistemică (ScS) și sinteza de autoanticorpi sunt considerate a fi consecința perturbărilor microvascularizației și a anomaliilor imunologice apărute în cadrul neoplaziilor, afirmă dr. Iulia Szabo, în paginile aceleiași reviste. Conceptul de anticorpi funcționali este o realizare majoră a ultimilor ani, dezvoltată în încercarea de a înțelege patogeneza complexă a ScS.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală