resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Terapii moleculare țintite în CCR

Autor: Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN | 19 Ianuarie 2018
     În cel mai recent număr al revistei UMF „Iuliu Hațieganu”, Clujul medical, citim despre influența pe care o exercită flora gastrică asupra afecțiunilor situate la același nivel al tubului digestiv. Deși până recent s-a crezut că stomacul conține un mediu steril, după descoperirea H. pylori au mai fost găsite și alte bacterii stomacale (lactobacili,
Publicitate
streptococi, stafilococi, enterococi, clostridium și pseudomonas), care ar putea avea un rol în patologia gastrică, de la ulcerul peptic până la cancerul gastric. Dovezile științifice nu sunt însă suficiente, iar teoria este mai mult sau mai puțin acceptată.
     Ultimele noutăți în privința cancerului colorectal (CCR) sunt reprezentate de terapiile moleculare țintite, constituite din receptori antifactor angiogenetic și antifactor de creștere epidermală. Acestea au o specificitate mai mare pentru celula canceroasă și o toxicitate mai mică pentru țesuturile normale, comparativ cu chimioterapia. Toxicitatea lor crește însă pe țesutul cardiac, fiind necesare mai multe studii în acest sens.
     Într-un articol semnat Andrei Mihai Malutan putem citi despre endometrioza extragenitală, apărută pe vechile cicatrici chirurgicale. Această patologie este rară, reprezentând 2% din cazurile de endometrioză. Din cele 14 cazuri prezentate în articol, 78,57% au suferit o cezariană în antecedente și 57,14% au avut diagnosticul stabilit corect preoperator. Alte articole interesante din revistă discută despre un caz de asociere între sindromul X fragil, translocarea robertsoniană (13, 22) și autism la un copil sau despre debutul tardiv al unei tumori neuroectodermale pulmonare. 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală