resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Odontologie legală, dezastre în masă și drepturile omului

Autor: Dr. Doru EFTIMIE | 19 Ianuarie 2018
     Recent, a avut loc, la București, Conferința de odontologie legală, dezastre în masă și drepturile omului (Forensic Odontology, Mass Disaster and Human Rights – FOMDAHR), organizată la inițiativa dr. Cezar Căpităneanu (Irlanda), consultant în odontologie legală, antropologie dentară și dezastre în masă. În deschiderea evenimentului a fost prezentat mesajul video al prof. dr. Hrvoje Brkić, președintele Organizației internaționale de odonto-stomatologie legală (IOFOS) și decan al Facultății de medicină dentară din cadrul Universității din Zagreb, Croația. Acesta a salutat inițiativa și a încurajat alinierea României la acest sistem. La conferință au participat medici și cadre universitare din întreaga țară, specialiști în medicină legală și intervenții în situații de urgență.
     Au fost invitați ca speakeri principalii susținători ai proiectului: acad. Ioanel Sinescu – rectorul UMF „Carol Davila” București, prof. dr. George Curcă – director al Institutului Național de Medi
Publicitate
cină Legală „Mina Minovici” București, dr. Raed Arafat – secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Mihai-Liviu Dănilă – șef al Centrului Operativ pentru Situații de Urgență și Criză al Ministerului Afacerilor Externe și col. (r). Gheorghe Dan – specialist în domeniul situațiilor de urgență și președintele Crucii Roșii – filiala Satu Mare. În prezentările și discuțiile din cadrul evenimentului au fost subliniate necesitatea și importanța pregătirii de specialiști în medicina legală odonto-stomatologică, precum și necesitatea alinierii României la normativele europene în acest domeniu.
    În condițiile în care în România sunt necesare, în continuare, eforturi în ceea ce privește pregătirea intervențiilor în caz de dezastru major, lipsa medicilor stomatologi calificați în odontologie legală adăugându-se deficitului de medici legiști, Cezar Căpităneanu a lansat programul cu titlul „Generic FOMDAHR – Forensic Odontology, Mass Disaster and Human Rights”. În cadrul acestuia, pune la dispoziție expertiza sa în acest domeniu, precum și a principalilor săi colaboratori din țară și din străinătate, cu scopul de a contribui la înființarea unei echipe DVI – Disaster Victim Identification în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne. Un alt scop al programului este introducerea specialității de Medicină Legală Odonto-Stomatologică drept disciplină de studiu la nivelul facultăților de medicină dentară și recunoașterea acesteia ulterior ca specialitate distinctă.
     La finalul evenimentului, a avut loc ședința de constituire a Societății Române de Medicină Legală Odonto-Stomatologică, organizație non-profit dedicată formării de specialiști și pregătirii acestora pentru intervenții specializate în caz de dezastru, în domeniul odontologiei legale.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală