resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Jerbe prin voluntariat

Autor: Dr. Martin S. MARTIN | 5 Ianuarie 2018
     Morrill Worcester avea 12 ani și câștiga ceva bani când, înainte și după școală, distribuia ziare la abonații din micul său oraș Harrington, statul Maine. A câștigat un concurs organizat de ziarul local pentru o excursie la Cimitirul militar național din Arlington, Virginia. A fost profund impresionat de această vizită și a rămas marcat pe viață de impresia pe care i-au făcut-o cimitirul și ceremoniile care îi onorează pe militarii americani căzuți la datorie.
     După terminarea școlii, a înființat un mic business care vindea decorații de Crăciun, inclusiv coroane de brad cu fundă roșie. În anul 1992 a avut un surplus de 5.000 de jerbe, pe care s-a gândit să le dăruiască
Publicitate
pentru decorarea de Crăciun a cimitirului Arlington. A dus jerbele cu mijloace proprii și le-a pus la 5.000 de morminte, cu câteva zile înainte de sărbătoare. A continuat să facă acest lucru în fiecare an. Între timp, i s-au alăturat și câțiva membri de familie și un prieten din localitate, care avea o companie de transport și s-a oferit să ajute cu camioanele lui.
     După un număr de ani, unul dintre voluntari a pus pe internet o fotografie cu mormintele decorate și a adăugat un mic text. Efectul a fost exploziv: mii de oameni s-au oferit să ajute. Chiar s-a înființat o asociație, „Jerbe pe cuprinsul Americii”, care a colectat donații și a organizat participarea voluntarilor. Multe companii au oferit suport financiar și câteva firme mari de transport au pus la dispoziție sute de camioane. Școlile și cluburile s-au înscris ca voluntari, la fel multe familii.
     Zeci de mii de donatori individuali au putut să adauge o jerbă cu o contribuție de 15 dolari. Tradiția decorării anuale s-a extins la cimitirele militare din alte localități și la monumentele dedicate armatei americane de pe tot întinsul Statelor Unite.
     În 2017, când Ziua națională a jerbelor pentru eroi a fost la 16 decembrie, 75.000 de voluntari au ajutat la decorarea a 1.400 de locuri de comemorare. Peste 24 de milioane de jerbe au fost transportate și aranjate cu pietate și emoție la baza monumentelor funerare, împărțind sărbătoarea creștină cu toți eroii care au făcut sacrificiul suprem pentru țară. O minunată tradiție plecată de la gândurile bune ale unui cetățean obișnuit.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală