resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Importanța tapotajului în kinetoterapie

Autor: Bogdan RACOVIȚĂ | 24 Noiembrie 2017
     În afară de programele întâlnite în activitatea zilnică a specialistului în kinetoterapie, foarte important este tapotajul adresat pacienților imobilizați la pat, care necesită eliminarea secrețiilor bronșice. Această manevră îmbunătățește calitatea vieții, prin facilitarea expectorației secrețiilor acumulate în timpul repausului la pat. Pacienții care necesită kinetoterapie sunt în general pacienți care petrec cea mai mare parte a timpului în decubit dorsal la nivelul patului.
    În experiența acumulată în dife
Publicitate
rite unități cu paturi, observând pacienți cu diagnostice diferite, am remarcat că într-un timp scurt de la imobilizarea la pat, fiecare pacient, adult sau copil, se încarcă pulmonar. De aceea, am decis să includ și tapotajul ca manevră terapeutică în programele de kinetoterapie ale tuturor pacienților. Tapotajul se poate face atât manual, cât și mecanic. În prima situație, mâna terapeutului este ținută sub formă de cupă, pentru a forma un gol de aer atunci când pur și simplu exercităm manevra pe cele trei părți ale plămânului (față, spate, lateral). În a doua situație, se folosește o vestă de tapotaj care exercită presiune asupra cutiei toracice. Presiunea și frecvența impulsurilor de aer transmise prin această vestă sunt monitorizate pentru fiecare pacient în parte.
    Personal, aplic tapotajul pacienților atât la începutul programelor de kinetoterapie, cât și după efectuarea lor. Uneori, procesul de expectorație poate apărea în timpul tapotajului, dar și după această manevră. Foarte important este și procesul de educare și informare a membrilor familiei pacienților, pentru a-i ajuta să înțeleagă această manevră și să o execute corect.
    Tapotajul ajută la îmbunătățirea calității vieții fiecărui pacient încărcat pulmonar și imobilizat la pat. În programele de kinetoterapie, tapotajul are un rol foarte important și nu trebuie să lipsească din îngrijirea pacientului imobilizat la pat.

 

 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală