resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Examenul grilă și examenul moral

Autor: Dr. Nicolae-Iordache IORDACHE | 24 Noiembrie 2017
     Mult zgomot pentru nimic? „Cu regret informăm opinia publică faptul că în urmă cu o oră am descoperit o eroare în sistemul de validare/evaluare a grilelor de concurs la examenul de rezidențiat la medicină desfășurat în București. În acest moment, cercetăm să identificăm unde s-a produs eroarea, magnitudinea și natura acesteia și căutăm să luăm măsuri pentru corecție și ca pe viitor să excludem posibilitatea repetării unei erori similare și, eventual, chiar și de altă natură.
    Suntem conștienți că în spatele examenului fiecărui medic înscris la examenul de rezidențiat sunt zile lungi de muncă obositoare și speranțe de viață și carieră împlinite. Nu ne permitem să compromitem prin erori de organizare idealurile concurenților și șansele lor la cariera pe care și-au dorit-o și pentru care s-au pregătit. Ne angajăm să corectăm eventualele erori în mod corect pentru toți cei implicați și transparent pentru fiecare concurent afectat în parte.
    Încă o dată, ne cerem scuze pentru inconvenientele create prin această eroare. Vom menține
Publicitate
o comunicare continuă și deschisă cu cei implicați și cu societatea, până la soluționarea tuturor problemelor care derivă din această greșeală asumată.” Semnat ministrul sănătății.
    Acesta ar fi fost examenul moral pentru ministrul sau Ministerul Sănătății. Ar fi existat șansa să își arate vulnerabilitatea înainte ca alții să o facă. Să arate că le pasă de niște actuali și viitori medici dintr-o Românie care pare să aibă o aderență tot mai mică la această categorie profesională.
   Medicii, ar fi putut înțelege următoarele: că sunt importanți (chiar și pentru sistemul ăsta al nostru), că erorile trebuie identificate rapid, recunoscute, apoi corectate eventualele consecințe ale acestora și în cele din urmă eliminate posibilitățile ca erori similare să aibă loc în viitor. Ce lecție frumoasă pentru viitorul unui medic, fie el din România sau de oriunde! Ar mai fi înțeles că profesorilor le pasă de ei și de viitorul lor. Că ne îndreptăm către o societate normală în care bunul simt, respectul față de om, profesie și instituție primează în fața mușamalizării și ridicatului din umeri, ori a zădărniciei în lupta împotriva erorilor umane ori tehnologice.
    Ar fi dat mult mai puțină apă la moara celor care abia așteaptă un nou motiv de victimizare în contextul României moderne, fie ea roșie sau de altă culoare. Ar fi fost nobil, elegant, moral. Opusul la indiferent, confuz și, pe alocuri… umoral.
   Poate că a fost mult zgomot pentru nimic. Un punct în plus sau minus la câțiva participanți, așa cum a declarat rectorul UMF „Carol Davila” din București. Totuși, un punct care ar fi putut anula șansa cuiva la cariera mult visată. Și, consecutiv, să-i dea altuia șansa la o carieră mai puțin meritată în contextul concursului. Un vis frânt poate că nu este chiar nimic. Și nici încrederea pierdută în echitate, profesionalism sau un viitor în România medicală nu e chiar puțin lucru.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală