resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Artă la Palat

Autor: Paula ROMANESCU | 3 Noiembrie 2017
     Seară de toamnă cu soare aurind frunzișul. Pe strada Visarion nr. 4 din Capitală, un palat al Brătienilor, cei care au înscris în istoria românilor pagini de înaltă artă politică și diplomatică. Palatul a fost recuperat de un demn descendent al ilustrei familii – Ion I. Brătianu – după încâlcite lupte „seculare” în jungla noii democrații post-decembriste, în care doamna cu balanța și-a smuls banda de pe ochi ca să poată măslui în voie jocurile de-a dreptatea la masa verde a tuturor matrapazlâcurilor.
     La amintitul palat, în seara zilei de 17 octombrie 2017, a fost deschisă, pentru două săptămâni, „Expoziția colectivă de pictură și artă decorativă”, găzduită în saloane de o eleganță sobră. Am fost întâmpinați chiar de amfitrion, ca și cum am fi niște prieteni vechi ai acestuia cu care urma să împartă bucuria întâlnirii cu arta.
     Retrocedatul palat, la care râvneau mulți înfometați de case arătoase în timpul care le rămânea liber între două comisioane dolofane, este acum sediul Fundației Culturale Brătianu. Aici f
Publicitate
iințează Galeriile de Artă, unde își expun din lucrările lor artiști pictori români (și nu numai), se desfășoară simpozioane literar-muzicale și alte evenimente încadrabile în noțiunea de cultură.
     Actuala expoziție a reunit lucrări semnate de zece pictori, membri sau nemembri ai uniunilor de creație, diferiți ca stil plastic: Paul Mecet, Crenguța Macarie, Ammar Al Nahhas, Vergil Cojocaru, Ofelia Huțul, Ioana Zinelli, Neluța Stăicuț, George Costea, Elena Grigorescu, Matilda Teodorescu. Temele abordate: peisaj, natură statică, portret, desen decorativ.
    S-ar putea spune: nimic nou. Și totuși! Nouă rămâne bucuria artistului de a „spune” în felul lui vechea poveste despre frumusețea unei flori, despre alcătuirea diafană a unui trup de femeie cu rotunjimi de măr numai bun de cules din livezile noii toamne prin care rătăcim visând la primăveri d’antan… Nouă rămâne și privirea celui care descifrează într-o imagine o întreagă istorie a unui cartier precum Ferentarii – de un pitoresc devastator. O întreagă poezie înscrisă pe un portativ de liniști în turla unei bisericuțe din care nu ne-am mira deloc să vedem cum se înalță în tării „untdelemnul cântecului sfânt” al unei păsări cântătoare care nu se va mai fi îndurat să plece și să ne lase pustiiți în iarna vrajbelor noastre, alegând alte țări de soare mai  pline… Care or fi acelea? Pentru că oamenii pământului par să fie într-un perpetuu exod, într-o perpetuă migrațiune în căutare de ubi bene, iar păsările migratoare par cârduri de emigranți sub un cer prea strâmt!
     O vizită la Palatul Brătianu în zilele acestea este o evadare într-un timp al ordinii, al nobleței, al eleganței și al sobrietății și, deopotrivă, un prilej de întâlnire cu arta pictorilor care trăiesc printre noi slujind frumosul spre a ni-l oferi cu generozitate, oameni diferiți și totodată atât de naturali încât se confundă cu firescul.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală