resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Un cancer descoperit prea târziu

3 Noiembrie 2017
     Cancerul pulmonar se situează pe primul loc în România, atât ca număr de cazuri, cât și ca număr de decese în rândul bărbaților. Este o cauză frecventă de mortalitate și în
Publicitate
rândul femeilor, situându-se pe locul patru, după cancerul de sân, cancerul de col uterin și cel colorectal. Cu toate acestea, doar unul din trei cazuri de cancer pulmonar este diagnosticat într-un stadiu care permite aplicarea unor terapii utile, media de supraviețuire situându-se în intervalul 6–18 luni. Doar 20% din pacienți trăiesc mai mult de un an.
     Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România atrage atenția asupra acestei probleme urgențe de sănătate publică, în contextul în care, la nivel mondial, luna noiembrie este dedicată acțiunilor de informare despre această patologie.
     „În lipsa unor campanii de informare pentru populația aflată la risc, trei din patru cazuri nou înregistrate pentru această boală, în țara noastră, sunt descoperite într-un stadiu inoperabil. [...] Cancerul pulmonar ar trebui privit ca o problemă urgentă de sănătate publică în România. Fiecare zi care amână luarea unor decizii în acest sens scurtează viața a mii de pacienți”, a declarat Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România. (M. G.)
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală