resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Asistent șef la OMS

Autor: Venera BOTESCU | 3 Noiembrie 2017
     Consiliul internațional al asistenților medicali (ICN), federație compusă din 140 de asociații profesionale din aproape tot atâtea țări, reprezentând aproximativ 16 milioane de asistenți medicali din întreaga lume, a subliniat, recent, într-un comunicat de presă, importanța redeschiderii poziției de asistent șef la nivelul Organizației mondiale a sănătății, poziție ocupată de Elisabeth Iro. Imediat după învestirea în funcție, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, și-a exprimat gratitudinea față de această profesie, recunoscându-i „contribuția importantă și sacrificiile necesare pentru a activa în prima linie a serviciilor de îngrijiri de sănătate în întreaga lume”.
     Totodată, acesta a subliniat rolul-cheie pe care asistenții medicali îl
Publicitate
au în aportul de calitate și servicii de sănătate cost eficiente pentru comunități, salutând axarea ICN pe Obiectivele de dezvoltare sustenabile: „Nu există niciun dubiu în mintea mea privind faptul că asistenții medicali sunt aceia care vor asigura aceste ținte”. De asemenea, a subliniat intenția fermă de a colabora cu ICN pentru a se asigura că asistenții medicali sunt incluși în toate etapele proceselor de dezvoltare de politici și și-a exprimat angajamentul de a avea un asistent medical pe o poziție înaltă a echipei pe care, de la 1 iulie, urma să o conducă.
     Faptul că asistenții medicali au reprezentare la cel mai înalt nivel al OMS subliniază încă o dată rolul cheie pe care asistentul șef  îl are în asigurarea unor servicii de îngrijiri de maximă calitate pentru toți, și în participarea la realizarea și diseminarea politicilor de sănătate la nivel global. Această perspectivă este adusă în atenție de dr. Adhanom Ghebreyesus și în mesajul de felicitare adresat Elisabethei Iro: „Asistenții medicali au un rol critic nu numai prin furnizarea serviciilor de îngrijiri de sănătate pentru milioane de persoane din întreaga lume, dar și prin modificările necesare aduse politicilor de sănătate, promovarea sănătății în comunități și sprijinul acordat pacienților și familiilor acestora. Asistenții medicali au, de asemenea, un rol central în realizarea accesului universal la serviciile de sănătate și a Obiectivelor de dezvoltare sustenabilă”. Din această perspectivă, ICN consideră redeschiderea poziției de asistent șef al OMS ca fiind deosebit de importantă pentru îmbunătățirea sănătății pacienților și, în general, a populației din întreaga lume.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală