resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Interacțiuni în cadrul sistemelor de tratament pentru pacienții cu accident vascular cerebral (2)

Autor: Acad. Constantin POPA | 29 Septembrie 2017
    Liniile directoare revizuite pentru centrele primare pentru „stroke” (CPS) au fost publicate recent. Aceste spitale pot oferi tratament pentru majoritatea pacienților cu AVC ischemice tipice care nu necesită terapie endovasculară, intervenție chirurgicală sau internare în unitatea de terapie intensivă (ATI) sau de tratament de neuroreanimare ori care au boli multisistemice. Anumite CPS pot oferi tratament de un nivel superior.
    Pacienții tratați la CPS au rate mai mici de deces și rezultate mai bune, în ansamblu, comparativ cu cei care primesc tratament la spitale generale sau centre care nu sunt destinate tratamentului AVC. În CPS, tPA intravenos este mai frecvent utilizat. Dacă un centru este certificat ca CPS, este mult mai probabilă administrarea intravenoasă de tPA ca tratament al AVC. Cu toate acestea, eficiența acestor centre nu este dependentă sau bazată doar pe administrarea intravenoasă de tPA. Multe alte elemente ale spitalelor CPS îmbunătățesc tratamentul și rezultatele pentru peste 95% din pacienții care nu sunt tratați cu tPA. Unitățile pentru tratamentul AVC reprezintă o altă componentă majoră a centrelor CPS care îmbunătățesc tratamentul și evoluția pacienților. Alte elemente de tratament, precum și următoarele linii directoare sunt, de asemenea, factori-cheie în îmbunăt
Publicitate
ățirea tratamentului. Rezultatele ameliorate în cadrul unui CPS au fost demonstrate atât în studiile desfășurate în SUA, cât și la nivel global, deși proiectarea și elementele centrelor CPS diferă în SUA comparativ cu modelele din Europa. Formarea CPS a fost extinsă pentru Europa, Asia și Australia.
    Centrul complex pentru „stroke” (CCS) este menit să trateze pacienții cu cele mai complexe și problematice tipuri de AVC – toate tipurile de AVC hemoragice sau cu implicare multisistemică, precum și cele care necesită intervenții chirurgicale sau endovasculare și terapie intensivă. La ora actuală, în SUA există între 100 și 200 de spitale care ar putea întruni cererile tipice ale unui CCS. Acolo, o comisie specializată a început un program formal de certificare a acestor centre în septembrie 2012.
   Unele dintre intervențiile specializate din cadrul unui CCS includ utilizarea tehnicilor endovasculare pentru a trata AVC ischemice și hemoragice, precum și capacitatea de a realiza endarterectomie carotidiană, stent carotidian și hemicraniotomie, prezența unei unități ATI sau a unei unități de neuro-reanimare cu personal de terapie intensivă și posibilitatea de a efectua examinări neuroimagistice avansate, inclusiv rezonanță magnetică și angiografie, angiografie prin tomografie computerizată, ecografie Doppler transcraniană și angiografie cu substracție digitală (DSA). Cele mai multe din elementele unui CCS trebuie să fie disponibile 24 ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Aceasta face diferența între acest centru și un CPS (mai multe detalii privind criteriile de certificare pot fi găsite la adresa web a Comisiei Comune http://www.jointcommission.org). Majoritatea personalului medical și infrastructura disponibilă la CCS ameliorează prognosticul și evoluția pacientului. Un studiu desfășurat în Finlanda a demonstrat că pacienții tratați în cadrul unui CCS au rezultate mai bune (mortalitate redusă, posibilitate de externare mult mai mare) în comparație cu cei tratați în cadrul unui spital general. Este dificilă realizarea unei comparații între tratamentele oferite în cadrul CCS și CPS și rezultatele acestora, întrucât populațiile evaluate sunt diferite în orice tip de unitate. (...) 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală