resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Consens italian în traumatologie și chirurgie de urgență

Autor: Dr. Roxana DUMITRIU | 18 August 2017
     Cea mai veche revistă dedicată științelor biomedicale din România, fondată în anul 1887, Revista medico-chirurgicală a Societății de Medici și Naturaliști din Iași, dedică cel mai recent număr (volumul 121, ianuarie–martie 2017) unor subiecte interesante din domeniul pediatriei, chirurgiei, endocrinologiei. Sunt prezentate atât cazuri, lucrări originale sau recenzii ale unor studii clinice.
     Kinetoterapia în managementul osteoporozei de postmenopauză a fost subiectul unui studiu realizat de dr. Luana-Andreea Macovei și
Publicitate
colab., demonstrând utilitatea acestei metode de recuperare în ameliorarea mobilității coloanei vertebrale, îmbunătățirea staticii și echilibrului și prevenirea căderii. Tot pe tema bolilor osoase este și articolul prof. dr. Corina Găleșanu, care semnează un studiu retrospectiv, observațional despre eficacitatea bisfosfonaților în combinație cu hormon de creștere uman recombinat la copiii cu osteogenesis imperfecta. Rezultatele acestui studiu au confirmat câștigul de masă osoasă și reducerea riscului de fractură în cazul celor opt copii incluși în lotul studiat.
     O recenzie a 621 de articole cu privire la complicațiile septice în chirurgia de urgență este prezentată de un grup de cercetători ai Societății italiene de chirurgie de urgență și traumă în colaborare cu reprezentanți ai Societății Române de Chirurgie de Urgență și Traumă și Academia Română. Articolul este un consens al societății italiene care prezintă strategiile de urmat pentru un diagnostic precoce și un tratament eficient.
     În același număr, colectivul Departamentului de științe morfofuncționale, în colaborare cu Departamentul de chirurgie al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, prezintă un caz al unui pacient cu carcinom chistic renal multilocular cu celule clare. Aceste cazuri sunt rare și este importantă realizarea diagnosticului diferențial cu carcinomul renal cu celule clare convențional.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală