resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Încurcături cu tâlc

Autor: Candid STOICA | 9 Iunie 2017
     Aniversarea celor 70 de ani de la înființarea Teatrului Nottara, desfășurată în perioada 14–21 mai, s-a încheiat cu prezentarea în avanpremieră a piesei Totul e relativ de Alan Ayckbourn, autorul ale cărui comedii au invadat pur și simplu, după evenimentele din decembrie 89, scenele din mai toate teatrele din România: „Cum iubește cealaltă parte”, „Șarpele din iarbă”, „Norman”, „Pluralul englezesc”. Sunt doar o parte din cele peste o sută de piese scrise și menționate pe site-ul personal al acestui prolific autor dramatic. Lista pieselor sale este înfricoșător de lungă. Niciun autor român nu a atins o asemenea performanță. Se poate spune că, pe lângă el, autorii dramatici români pot fi considerați niște mici copii. Doar Dumitru Radu Popescu și Dinu Grigorescu îl pot urma, dar la mare distanță. Indiscutabil, e un „fenomen”, apreciat chiar de regina Angliei care l-a înnobilat!
     O asemenea prolificitate a dat naștere la o glumă: „Aș vrea să vorbesc cu maestrul Ayckbourn”, i s-a adresat într-o zi la telefon un ziarist secretarei autorului. „Acum nu poate fi deranjat. De câteva minute a început să scrie o nouă piesă. Dar dacă așteptați puțin vă poate primi; se pare că a și terminat-o”, i-a răspuns secretara.
     Subiectul în „Totul e relativ” e... relativ de simplu. Încurcăturile ce se ivesc pe parcursul acțiunii sunt încâlcite, dar nu atât de complicate ca să nu fie descâlcite. Greg și Ginny se iubesc, dar Greg are bănuiala că Ginny duce, vor
Publicitate
ba lui nenea Iancu, contabilitate dublă și, de aici, multiple încurcături, pentru că „omul dintr-un nu știu ce intră la o idee: a intrat la o idee, fandacsia e gata”, zice tot nenea Iancu.
     Încurcăturile la care participă cele patru personaje, te fac să crezi că toți patru sunt o adunătură de idioți. Felix Alexa (folosind traducerea coerentă a Irinei Velcescu) reușește cu o distribuție extrem de potrivită să facă pe înțelesul tuturor un spectacol nostim, credibil, deși de multe ori acțiunea frizează absurdul. Și Gabriel Răuță și Raluca Gheorghiu și, mai ales, Catrinel Dumitrescu și C. Cotimanis își joacă rolurile cu destulă măiestrie, netrișând o clipă personajele. Ei par idioți la prima vedere dar de fapt fiecare crede că îi poate înșela celuilalt buna-credință. Personajul întruchipat de Răuță, din dragoste nețărmurită, acceptă toate tribulațiile iubitei lui, deși are o fărâmă de îndoială. Sheila întruchipată excelent de Catrinel Dumitrescu (nu o mai văzusem de mult timp pe scenă), pare absentă la ce se petrece, dar ea, de fapt, nu vrea să schimbe cu nimic dichisul casei, înțelegând foarte bine până la urmă că soțul său o înșală.
     Philip, personajul lui C. Cotimanis, e cel mai șiret. El joacă aparent dezinteresat la tot ce se-ntâmplă, dar de fapt își construiește cu migală o ultimă aventură. Cel mai dificil rol îi revine Ralucăi Gheorghiu. Ginny, personajul ei, trebuie să aleagă între minciună și adevăr ceea ce până la urmă e obligată să facă. Este poate cel mai dificil personaj pe care actrița reușește cu succes să-l definească.
     Una peste alta, spectacolul a reunit, datorită regizorului, patru mari artiști care își desfășoară cu succes arta lor de portretizare a personajelor, spre satisfacția deplină a publicului. Scenografia Andradei Chiriac pune în evidență, fără să șocheze, jocul actorilor, lăsându-le suficient spațiu de mișcare.

 

 

 

P.S.: în cronica precedentă am omis, fără voia mea, prezența lui Alexandru Repan la spectacolul de aniversare, unul dintre cei mai interesanți actori ai generației sale, creator de-a lungul timpului a unor roluri excelente, atât în teatru, cât și în film. El a făcut o frumoasă prezentare a albumului creat pentru această sărbătoare și, prin prezența lui fizică, este încă o emblemă a Teatrului Nottara.

 

 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală