resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Profesorii noștri, simbolurile noastre

Autor: Dr. Nicolae-Iordache IORDACHE | 21 Aprilie 2017
     La un eveniment medical cu multă clasă, un profesor de medicină din România, răsfățat al televiziunilor și al tuturor guvernelor, își ține prelegerea cu tonus și umor. Povestește despre un pacient cu o afecțiune mai rară. Profesorul arată cât de sigur era el pe diagnostic și tratament. Imită – într-un jargon amuzant, de cartier de la marginea Capitalei – cum un pacient îi sugerează să ia în calcul protocoalele unui centru elvețian specializat în afecțiunea lui. Publicul se amuză. Explică apoi cum, într-un dispreț maxim, hotărăște să-i facă pacientului pe plac. Publicul râde. Primește protocoalele și le ia la mișto. Cum îi cer ele sa facă igiena pacientului și să îi schimbe cearșafurile regulat. Publicul râde din nou. Comentează: „Eu nu știu cum ar trebui să schimb cearșafurile neregulat!”. Auditoriul este în delir. În cele din
Publicitate
urmă, admite că acel prim contact cu centrul elvețian s-a dezvoltat într-un program comun, care se derulează între unitatea spitalicească din România și cea elvețiană.
     Este (mai) distractiv să faci bășcălie de pacienții care, sătui de autosuficiența și încrederea exagerată, narcisistă chiar, a unora dintre medicii români în propriile capacități ieșite din normal, încearcă să își înțeleagă propria condiție. Este simplu să râzi la glumele profesorului, care miros ușor a eroare medicală.
     Iată ce este mai greu:
     – Să nu faci bășcălie de pacienții tăi în aparițiile tale publice, ci să te concentrezi pe mesajul, știința sau schimbarea pe care le propui. Ești mai simpatic dacă stârnești amuzament pe seama ta și nu pe a altora fără prea multă putere.
     – Să accepți că poate alții, altundeva, fac unele lucruri mai bine decât tine și că, dacă ai fi deschis, ai putea deveni și mai bun.
     – Să te mai uiți și prin propria curte și să vezi că, chiar dacă știi ce trebuie făcut, lucrurile ies prost pentru felul cum sunt făcute.
     – Să te gândești că, dacă ești lider, ai responsabilități și că ar fi cazul să promovezi un discurs modest și moderat, care să-i facă pe ascultători ceva mai buni.
     – Să înțelegi că au mai trecut 30–50 de ani de când ai început tu medicina și că, între timp, informația a devenit disponibilă și pacienților.
     – Să ai respect pentru oamenii cărora le pasă de sănătatea lor și care fac ceva în această direcție, chiar dacă ție nu-ți convine asta întotdeauna.

 


 

PS: Nu sunt singur, au fost și oameni profund dezgustați în acea sală.

 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală