resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Kinetoterapia la pacienții imobilizați

Autor: Bogdan RACOVIȚĂ | 14 Aprilie 2017
     Pacienții imobilizați la pat au un status de performanță ECOG 3. La acești pacienți, programul de kinetoterapie trebuie individualizat în funcție de diagnostic, vârstă, comorbidități, gradul de atrofie al musculaturii. Kinetoterapia are rolul de a îmbunătăți calitatea vieții pacientului. Programele de kinetoterapie pot fi utilizate în cadrul neurologiei recuperatorii (de exemplu recuperarea după un accident vascular cerebral soldat cu pareze sau paralizii). Aceste programe au efecte pozitive atât la nivel muscular, cât și la nivel articular, îm
Publicitate
bunătățesc circulația și stopează procesul de atrofie musculară. În ciuda multiplelor beneficii există și contraindicații ale acestor programe: procese inflamatorii acute, hemoragiile active, tuberculoza, fracturi deschise.
     Programele de kinetoterapie conțin, cel mai frecvent, exerciții pasive, în acest caz se folosesc tracțiunile, mobilizarea pasivă mecanică, mobilizarea autopasivă etc. De asemenea, pentru prevenirea apariției escarelor, este indicată mobilizarea pacientului în decubit lateral stâng sau drept. O altă manevră extrem de importantă în cazul pacienților imobilizați la pat este tapotajul, ce are ca scop mobilizarea secrețiilor treaheo-bronșice și prevenirea pneumoniilor de stază.
     Pe durata programului, kinetoterapeutul urmărește exercițiile efectuate prin măsurarea vizuală a unghiului de mișcare (se observă micșorarea sau mărirea unghiului), iar urmărirea atentă a mimicii pacientului în timpul exercițiilor ajută la identificarea zonei dureroase, în cazul în care pacientul se află în imposibilitatea de a comunica.
     Specialistul în kinetoterapie are și un rol educativ: informează aparținătorii despre metodele de îngrijire ale pacientului imobilizat la pat, sprijinul fizic și psiho-emoțional fiind esențiale.
     Kinetoterapia are un rol bine definit în cazul pacienților imobilizați la pat, iar scopul este îmbunătățirea calității vieții pacientului, dar și a familiei acestuia.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală