resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Uite că se poate!

Autor: Dr. Virgil RĂZEŞU | 10 Februarie 2017
     Departe de mine gândul că m-aș putea socoti o fecioară neprihănită. Păcate? Am destule, dar uite că păcatul ăsta al fumatului nu l-am avut. Și dacă nu l-am avut, spun cu inima pe inimă că, în toată viața mea, nu știu dacă am fumat cu totul și cu totul două pachete de țigări. M-am „prostit” doar la vreo nuntă ori altă petrecere, ca să nu mă dau rușinat de cei din jur.
     Ba, ca să nu mint, îmi aduc aminte că eram ditamai studentul la medicină. M-am certat odată cu prietena (că certurile între iubiți, se știe, sunt ca ploile de vară), câteva zile nu ne-am mai văzut și încercările mele de împăcare păreau să nu aibă niciun efect. Plin de îngrijorare că despărțirea ar putea fi definitivă, am ticluit un plan numai bun de dus la îndeplinire și fără greș: am cumpărat un pachet de țigări ordinare, Mărășești – care
Publicitate
miroseau cale de o poștă – și am tras adânc niște fumuri, am dat peste cap o cinzeacă de trăscău, mi-am compus alura de vicios până-n prăsele și m-am prezentat în fața iubitei. Cum să nu vadă că dorul de ea mă împinsese pe calea păcatului și să se grăbească la împăcare?
     Dar ce, credeți că mi-a mers? Întrevederea a fost scurtă, calitățile ei de chimistă și-au spus cuvântul, m-a mirosit și m-a evaluat dintr-un foc și mi-a trântit ușa-n nas. Abia după ce m-a văzut depărtându-mă, a deschis-o și mi-a aruncat de departe: „Du-te și mai ia niște lecții de teatru!”.Nici că se putea afront mai mare, așa că am căutat – și din fericire am găsit – alte mijloace de împăcare, care au avut efect. Dar de țigară nu m-am mai apropiat niciodată.
    Mi-a venit în minte episodul adolescentin, petrecut cu multă vreme în urmă, când am constatat, cu mare surpriză și nu mai puțină plăcere și bucurie, că am uitat cu totul de fumatul ăsta de care m-am izbit decenii la rând. Nici nu mi-am putut închipui că putem scăpa de asemenea povară, cu atât de multe probleme care, chiar dacă nu erau ale mele direct, existau în jurul meu și al vieții mele. Ce simplu, de parcă nici n-ar fi existat. Rareori mai văd câte un rătăcit, plasat într-un spațiu deschis, ca să nu încalce legea, care trage din țigară de parcă ar veni sfârșitul lumii și nu mai are vreme să ajungă la chiștoc.
     Ce bine ar fi dacă am putea scăpa (nici „eradica” n-ar fi un cuvânt nepotrivit) la fel de simplu, de atâtea și atâtea alte poveri și practici care ne fac zilele și viața amară.
 
 
 

N. R.: În numărul trecut, prezentarea la aniversare a dr. Virgil Răzeșu a fost semnată de Stela Gașpari.

 
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală