resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Mituri în stomatologie și expunerea la soare

Autor: Dr. Cristian TEODORESCU | 30 Septembrie 2016
Mituri în stomatologie și expunerea la soare
    Mulți pacienți apelează la suplimentele alimentare pentru completarea alimentației normale, fie că sunt pe bază de vitamine, minerale, aminoacizi sau acizi grași esențiali. Dr. Bogdan Popa abordează acest subiect în numărul din august 2016 al revistei Viață+sănătate, și precizează acele categorii cărora li se adresează suplimentele: vegetarienii, veganii, femeile însărcinate și persoanele cu hipercolesterolemie. Având în vedere că acestea pot fi comercializate fără prescripție medicală, este esențial ca suplimentele să nu fie confundate cu medicamentele indicate de specialist.
    Medicina dentară încă se confruntă cu
Publicitate
multe mituri, iar dr. Beatrice Gâjman Ioniță amintește câteva dintre acestea. Deși stomatologia a evoluat foarte mult, peste 78% din români evită vizitele la dentist de frica durerii, aceasta fiind de multe ori asociată curentului, un alt mit binecunoscut. Medicul subliniază că durerea se datorează unor afecțiuni deja existente netratate la timp, de la carii dentare la complicații ale acestora. Alt mit vizează femeile însărcinate, care sunt convinse că sarcina le-a afectat dantura, iar copilul le-a cauzat pierderea calciului. Specialiștii însă plasează probleme dentare pe seama neglijenței, urgențele din timpul sarcinii fiind complicații ale unor afecțiuni existente dinainte de sarcină. Miturile vizează și tratamentul dinților de lapte sau posibilitatea terapiei ortodontice la adulți. Nu în ultimul rând, medicul dentist oferă detalii privind implicațiile pe care igiena orală deficitară le are asupra sănătății întregului organism, afecțiunile dentare având ecou la nivel cardiac, renal sau articular.
    Despre bronzarea pielii vorbește dr. Adina-Luisa Gemeneanu, care precizează cele două procese separate: pigmentarea imediată, determinată de radiațiile UVA, și cea întârziată, care se manifestă la 72 de ore de la expunerea la radiații UVA și UVB, fiind asociată cu melanogeneza. Cu toate că există multiple avantaje ale expunerii la soare, printre efectele nedorite se numără cancerele cutanate, OMS estimând între două și trei milioane de cazuri noi de carcinoame scuamoase și bazocelulare în fiecare an și 130 de mii de cazuri noi de melanoame.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală