resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Morți asistate

Autor: Alexandra NISTOROIU | 30 Septembrie 2016
    Băiatul rău al industriei farmaceutice, Martin Shrekli (foto) vrea să îl lovești în față. În cadrul unei licitații caritabile, e drept. Shrekli spune că și-a propus să ajute un copil cu leucemie, băiatul unui prieten al său și fost manager de relații publice, care a murit în urmă cu câteva zile, dar recunoaște și că e un gest de imagine de care prietenul său „ar fi fost mândru“. Shrekli e cunoscut în industria farmaceutică a Statelor Unite pentru că a umflat foarte mult prețurile unor medicamente și urmează să fie judecat, în iunie 2017, pentru fraudă. Potrivit CBC însă, el încearcă să își repare imaginea, scoțând la licitație posibilitatea de a fi lovit cu pumnul în față pentru o strângere de fonduri. După cum am mai scris la această rubrică, Shkreli a devenit ținta furiei colective din partea pacienților și politicienilor americani, după ce compania sa farmaceutică (Turing Pharmaceuticals) a crescut prețul unui medicament necesar pentru tratamentul unei infecții parazitare cu mai mult de 5.000%, până când o pastilă a ajuns să coste 750 de dolari. În plus, urmează să fie judecat pentru acuzația de fraudă într-o schemă piramidală, implicând un prejudiciu de 11 milioane de dolari adus unei companii biofarmaceutice, pe care el însuși a fondat-o și a condus-o până în 2014.
Sursa: AP 

 

    Serviciile de sănătate din Alberta (Alberta Health Services, AHS) se confruntă cu un volum neașteptat de cereri de sin

Publicitate
ucidere asistată, ceea ce obligă autoritățile sanitare să ia în calcul suplimentarea personalului, scrie Edmonton Journal. De la începutul anului, 31 de locuitori ai Albertei au apelat la posibilitatea sinuciderii asistate. Mai mult de trei sferturi din decese s-au petrecut în ultimele trei luni, după ce o nouă legislație federală privind această practică a intrat în vigoare în iunie. Între februarie și iunie, pacienții erau obligați să obțină un ordin judecătoresc special dacă doreau să apeleze la această procedură. Medicii se așteptau ca în luna iunie să înregistreze o creștere mare a numărului de cereri, dar ca imediat apoi aceasta să scadă la loc, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Încă înregistrează între două și patru cereri pe săptămână. Sub noua legislație federală, pacienții sunt eligibili pentru acest serviciu doar dacă îndeplinesc anumite criterii: să aibă cel puțin 18 ani, discernământ deloc afectat și o boală incurabilă în care moartea să fie un deznodământ „în mod rațional previzibil“. Întrebat de ce crede că cererea de sinucideri asistate a fost peste așteptări, dr. James Silviu, coordonatorul departamentului de asistență medicală în pregătirea pentru moarte din cadrul AHS, spune că cel mai probabil acoperirea acestui subiect controversat în mass-media și cercurile politice, în ultimul an, au suscitat interesul publicului și i-a făcut pe pacienți să contemple această posibilitate.

 

    Mai multe farmacii din Irlanda sunt anchetate după ce suma de 12 milioane de euro a fost recuperată de la Lloyds Pharmacy, prejudiciu ce fusese produs prin „umflarea“ sumelor de decontat din partea sistemului public de sănătate (Health and Safety Executive-HSE). Potrivit Irish Examiner, ministrul irlandez al sănătății, Simon Harris, a declarat marți că sistemul de sănătate ar putea încă să trimită diferite cazuri spre anchetare, direcționându-le fie către Societatea farmaceutică irlandeză, fie direct spre Poliția de stat. Faptul că Lloyds Pharmacy își creștea artificial încasările suprataxând sistemul de stat a ieșit la lumină în urma unei investigații a reporterilor RTÉ, difuzată anul trecut. Simon Harris a confirmat zilele trecute că mai multe lanțuri de farmacii fac în prezent obiectul unei anchete a serviciului de rambursare a îngrijirilor medicale primare al HSE.
Sursa: edmonton sun 

 

 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală