resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Începutul sfârșitului pentru hepatita C

Autor: Dr. Mariana MIHĂILĂ | 4 Martie 2016
Începutul sfârșitului pentru hepatita C
     Platforma europeană intitulată „Hepatita C: începutul sfârșitului – elemente-cheie pentru strategii naționale și europene de succes pentru eliminarea hepatitei virale C în Europa“ a fost lansată la 18 februarie, la Bruxelles. În cadrul acțiunii s-au reunit experți din întreaga Europă, din domeniul medicinii, dar și membri ai Parlamentului European. Din România au fost invitați dr. Cristian Bușoi și prof. dr. Mihai Voiculescu. Ideea înființării acestei platforme – care încearcă să unific
Publicitate
e la nivel european metodele de depistare, diagnosticare și tratament pentru infecția cu VHC – pornește de la constatarea că încă sunt peste 15 milioane de cetățeni europeni cu infecție cronică cu VHC și că, deși au fost introduse metode riguroase și reguli precise pentru depistare, infecția continuă să se extindă alarmant, generând o așa-zisă „pandemie tăcută“, întrucât cei mai mulți pacienți sunt asimptomatici în primii 15–20 de ani de boală.
     Recent, experții au evocat ideea posibilității de eliminare a infecției cu VHC datorită progreselor remarcabile realizate în domeniul tratamentului. Comisia de experți consideră că ingredientele necesare eliminării infecției cu VHC în Europa sunt reprezentate de următoarele măsuri: implementarea unor planuri naționale împotriva infecțiilor virale hepatice; utilizarea unor campanii de avertizare privind riscurile imediate, medii și îndepărtate ale hepatitelor virale; elaborarea unui plan național de screening; elaborarea unui plan privind utilizarea medicamentelor; disponibilitatea actuală, conform Organizației mondiale a sănătății, a tratamentelor esențiale împotriva VHC.
     Politicile europene privind depistarea și eradicarea infecției VHC, lansate cu această ocazie, în prezența comisarului european pentru sănătate, dr. Vytenis Andreukaitis (foto), vor deveni cu siguranță ghid și regulament pentru fiecare țară membră a Uniunii Europene.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală