resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Compediu pentru rezidenţiat

Autor: Dr. Paul ULMU | 4 Martie 2016
Compediu pentru rezidenţiat
     Faptul că tinerelor generaţii de medici, de după 1989, li s-a permis înscrierea la ceea ce se numea odată concurs de secundariat este un mare câştig. Concursul a rămas pentru mulţi ani la rând doar cu numele, pentru că fusese blocat din dispoziţiile aşa-zisului „Cabinet 2“, care îşi arogase înţelepciunea de a hotărî numărul de specialişti şi tipul de specialităţi de care avea nevoie România socialistă.
     Repunerea pe rol a secundariatului, cunoscut în prezent ca rezidenţiat, nu a fost tocmai uşoară, pentru cine îşi mai aminteşte, pentru că în faţa afluxului imens de candidaţi, s-a încercat şi chiar s-a reuşit a se devoala subiecte, a se corecta lucrăr
Publicitate
i însemnate cu parole, au avut loc chiar şi procese. Dar toate au rămas de domeniul trecutului, pentru că acum se folosesc testele-grilă, iar rezultatul răspunsurilor corecte este aflat imediat după concurs, comisiile fiind alcătuite din cadre didactice universitare cu o anumită rectitudine morală. Au apărut chiar şi lucrări ajutătoare pentru o pregătire cât mai temeinică a candidaţilor. Este cazul Compediului de specialităţi medico-chirurgicale, apărut în două volume masive, la Editura Medicală. Suntem informaţi că Ministerul Sănătăţii, prin prof. dr. Victor Stoica şi prof. dr. Viorel Scripcariu, a recomandat alcătuirea acestei lucrări, apelându-se la 120 de autori-colaboratori din toate centrele universitare din ţară.
     Subiectele incluse în programa de rezidenţiat din 2016 sunt tratate exhaustiv, prin cuprinderea celor mai recente noutăţi în materie de fiziopatologie, diagnostic şi tratament în bolile repertorizate, terapetica fiind cea verificată de practica medicală internaţională. Modul de prezentare este limpede şi susţinut de tabele şi scheme cu rol mnemotehnic, pentru majoritatea expunerilor. Temele medicale sunt din specialităţile: pneumologie, cardiologie, gastroenterologie, hepatologie, nefrologie, neurologie, hematologie, endocrinologie, reumatologie, boli infecţioase. Specialităţile chirurgicale includ subiecte de chirurgie generală, ortopedie, ORL, urologie, obstetrică-ginecologie. Trecând în revistă câteva capitole din compediu, putem afirma că acesta poate fi consultat cu încredere de toţi medicii practicieni, din toate unităţile sanitare din ţară.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală