resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

E. coli în brânză de vaci și în carne de pui

Autor: Sorina BUZATU | 4 Martie 2016
     Bacteria E. coli 026, cauză a îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, a fost descoperită în probele prelevate dintr-o cantitate de 25 kg de brânză dulce de vaci, produsă de firma „Lactate Brădet“ din Curtea de Argeș, potrivit lui Achim Irimescu, ministrul agriculturii. Autoritatea Națională Veterinară și pentru Sigur
Publicitate
anța Alimentelor (ANSVSA) a decis stoparea activității în secția de brânzeturi a respectivei unități de prelucrare a laptelui. Ancheta epidemiologică realizată de Direcția de Sănătate Publică Argeș a constatat că unul din cei trei copii decedați la Spitalul „M. S. Curie“ a consumat brânză de la acest producător.
     Personalul fabricii va fi și el examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate.
     Inspectorii veterinari au mai găsit bacteria E. coli și în mostrele de carne de pasăre, prelevate din frigiderul unei familii din Bacău. Pasărea provenea din gospodăria proprie a acestei familii.
      ANSVSA a dispus organizarea de echipe mixte de inspectori din cadrul DSVSA Argeș și Dolj care să coopereze cu reprezentanți ai DSP Argeș pentru continuarea anchetei. Vor fi recoltate pentru examen bacteriologic probe de lapte și de la fermele furnizoare ale societății de lactate, precum și probe de apă, la intrarea și ieșirea din unitate. Acestea vor fi înaintate spre analiză Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară. ANSVSA precizează că datele rezultate sunt puse la dispoziția Ministerului Sănătății pentru a fi utilizate în ancheta epidemiologică.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală