resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Exerciții de semiologie

Autor: Dr. P. L. | 5 Februarie 2016
Exerciții de semiologie
     A apărut, de curând, la Editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca, lucrarea Semiologie. Teste, quizuri, grile, semnată de Laura Poantă și Laura Nat. Cartea are un capitol introductiv, „Partea generală“, de inițiere în analiza simptomelor și semnelor, după care detaliază etape ale diagnosticării pe domenii. Aparatul respirat
Publicitate
or, sânul și aparatul urinar, aparatul cardiovascular, aparatul digestiv, aparatul hematoformator sunt parcurse pas cu pas, cu multă atenție la detalii. Testele, de o mare varietate, trec în revistă sindroame și patologii, explicând și ilustrând fiecare pas al diagnosticului clinic.
     Cum bine observă, în prefață, profesorul Dan L. Dumitrașcu, „piatra de temelie a practicii medicale este diagnosticul medical. Pentru a-ți însuși deprinderi corecte pentru diagnostic este extrem de importantă exersarea unor scenarii de cazuri, cu șanse mai mari sau mai mici de a fi întâlnite în practica de zi cu zi. Aceste exerciții practice sunt complementare cursului magistral și manualului, contribuind la formarea algoritmilor de diagnostic și la fixarea cunoștințelor. Iată de ce cărți care să-i ajute pe studenții la medicină și pe medicii în formare, să le arate cum să acceadă mai repede la diagnostic și cum să exerseze tehnicile de diagnostic sunt mereu binevenite“.
Testele sunt și un bun instrument de autoevaluare a medicului, fiind utile și celor care practică deja de ceva vreme, pentru că aduc în discuție situații care nu sunt întâlnite în fiecare zi la cabinet. Oricum, practicarea medicinii este și un proces continuu de învățare și de perfecționare.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală