resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Donatori mai puțini în 2015

Autor: Dan Dumitru MIHALACHE | 5 Februarie 2016
    Agenția Națională de Transplant din România (ANT) și-a prezentat, săptămâna trecută, la București, rezultatele activității pentru anul 2015, în cadrul unei conferinț
Publicitate
e de presă.
     Potrivit dr. Victor Zota, coordonatorul național de transplant, numărul donatorilor, în 2015, a scăzut cu 20% față de anul 2014, mai exact au fost 115 donatori reali. Anul trecut s-au efectuat aproximativ 220 de proceduri de transplant medular și „foarte multe proceduri de transplant tisular“, spune acesta; după tragedia de la clubul „Colectiv“, când s-au asigurat, prin banca de piele de la Spitalul „Grigore Alexandrescu“, 29.900 de centimetri pătrați de piele, „practic, tot necesarul de piele de la acel moment în România“.
     Prof. dr. Irinel Popescu, șeful Clinicii de chirurgie și transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, spune că în 2013 s-au realizat 122 de proceduri de transplant hepatic, toate la Fundeni, în 2014 tot 122 (105 la Fundeni, 17 la Spitalul „Sf. Maria“), iar în 2015 au fost 96 (87 la Fundeni și nouă la „Sf. Maria“).
     Activitatea în transplantul de inimă, la Târgu Mureș, a reînceput cu succes, spune prof. dr. Radu Deac, director executiv al ANT, în 2015 fiind efectuate cinci proceduri de transplant cardiac.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală