resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Importanţa IRM în Ginecologie (1)

Autori: Dr. Stelian CONCI , Prof. dr. Dimitrie NANU | 12 Februarie 2010
Importanţa IRM în Ginecologie (1) În practica clinică, imagistica prin rezonanţă magnetică (IRM) a devenit standardul imagisticii pe secţiuni. Din anii ’80 şi până în prezent s-au adus îmbunătăţiri continue atât hardware, cât şi software, ceea ce a mărit aria de aplicabilitate a acestei metode imagistice. În prezent, IRM este cea mai importantă tehnică imagistică folosită în patologia neurologică şi a aparatului locomotor, dar a devenit şi un mijloc de diagnostic imagistic important pentru patologia abdominală, pelvină, cardiacă, mamară şi vasculară. (...)
  În Ginecologie, pentru examinarea pelvisului, cea mai bună tehnică IRM este cea care foloseşte secţiuni
Publicitate
T2 ponderate. Aceste imagini sunt folosite pentru evaluarea anatomiei normale şi determinarea anomaliilor uterine şi anexiale. Tehnica IRM care foloseşte secţiuni T1 ponderate (mai ales în combinaţie cu tehnica de suprimare a ţesutului adipos) este utilă pentru determinarea conţinutului leziunilor
anexiale.
  Examinarea IRM cu substanţă de contrast este utilă pentru indentificarea leziunilor pelvine invazive, pentru descrierea maselor tumorale cu structură mixtă şi evaluarea extravazărilor substanţei de contrast la nivel pelvin. Secţiunile T1 ponderate obţinute după administrarea i.v. a substanţei de contrast (gadoliniu) sunt utile pentru diferenţierea leziunilor benigne de cele maligne (procesele neoplazice absorb mai mult substanţa de contrast comparativ cu ţesutul normal, devenind astfel mult mai vizibile pe imaginile IRM).
  În Ginecologie trebuie ţinut cont că imaginile IRM obţinute sunt direct influenţate de statusul hormonal al pacientei, indiferent de tehnica IRM folosită. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală