resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Citokinele proinflamatorii și complicațiile excesului ponderal (2)

Autori: Dr. Iuliana GHERLAN , Prof. dr. Constantin DUMITRACHE | 8 Ianuarie 2016
Citokinele proinflamatorii și complicațiile excesului ponderal (2)

Structura și funcțiile IL-6

 

     IL-6 este o citokină multifuncțională implicată în reacția inflamatorie, în apărare și în repararea leziunilor tisulare și este produsă de multe tipuri celulare: celule imune, celule endoteliale, fibroblaste, celulele musculaturii scheletice, celulele adipoase.
     La nivelul țesutului adipos, IL-6 este produsă în primul rând de celulele strom
Publicitate
ale vasculare (preadipocite, celule endoteliale și monocite-macrofage), și mai puțin de adipocitele mature (44). În absența unei reacții inflamatorii, țesutul adipos contribuie cu 15–30% la totalul nivelurilor circulante de IL-6 (94). Expresia ARNm pentru IL-6 și consecutiv secreția de IL-6 sunt mai mari în țesutul adipos visceral decât în cel subcutanat (44) (fig. 2).
     IL-6 este o glicoproteină formată din 185 de aminoacizi (glicozilare în pozițiile 73 și 172), sintetizată sub forma unui precursor cu 212 aminoacizi. Monocitele sintetizează cel puțin cinci forme diferite de IL-6, cu greutăți moleculare cuprinse între 21,5 și 28 kDa.
     IL-6 face parte din familia citokinelor, care au capacitatea de a induce la nivel hepatic sinteza proteinelor de fază acută.
    Sinteza IL-6 este controlată de o genă situată la nivelul brațului scurt al cromozomului 7. Promotorul genei IL-6 conține diverse elemente reglatoare, unul din ele fiind situsul de legare al NF-kB, responsabil de inducerea secreției de IL-6 prin intermediul TNFα la nivelul celulelor non-limfoide. Secreția sa la nivelul celulelor adipoase subcutanate în liniile de cultură este indusă de TNFα (45). La rândul său, IL-6 induce producerea de proteină C reactivă la nivel hepatic (15). (…)
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală