resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Sinteza unui domeniu vast, recomandată studenţilor

Autor: Dr. Mihail MIHAILIDE | 12 Februarie 2010
Sinteza unui domeniu vast, recomandată studenţilor Preocuparea pentru un învăţământ medical universitar de calitate este nu numai o îndatorire salarială a cadrelor didactice de profil, dar şi una deontologică – risc a o spune, cu gândul la Jurământul lui Hipocrat şi la observaţiile deja de notorietate publică, privind pregătirea deficitară pentru viitoarea profesie a unei majorităţi a studenţilor şi a rezultatelor slabe la concursurile de rezidenţiat, „strungă“ necesară de acces spre o anume specialitate. (...)
   Cauzele acestei stări de fapt sunt multiple, unele având o justificare acceptabilă, pentru moment şi con
Publicitate
diţii, altele nu. Parte a acestei preocupări continuă să fie instruirea clinică a studenţilor prin studiu Semiologiei medicale, disciplină formativă fundamentală, prin care aceştia învaţă subtilităţile abordării pacientului prin anamneză, discern simptomul minor de cel semnificativ, evaluează semnele obţinute prin examenul atent şi corect al subiectului, aleg explorările paraclinice contextuale şi formează un prim diagnostic, în principiu, cel de sindrom. O formă complementară pentru pregătirea mediciniştilor, dincolo de practica obligatorie la patul bolnavului, de cursurile magistrale şi de seminarii, o reprezintă cartea. Am semnalat, de curând, cu bucurie, astfel de lucrări apărute la Iaşi, în buna tradiţie a învăţământului medical românesc, numele autorilor acestora fiind reţinute în memoria multor generaţii de absolvenţi ai facultăţilor noastre, chiar dacă, la sfârşitul scrierilor actuale de profil, bibliografia autohtonă, deşi folosită, se uită a fi citată. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală