resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Să dăruiești cunoaștere

Autor: Prof. dr. Ioana GRIGORAȘ | 18 Decembrie 2015
     Am avut norocul (deși poate nimic nu e întâmplător) să mă formez în vremea profesorului George Litarczek. Am avut privilegiul să-l cunosc, să-mi fie dascăl și model. L-am cunoscut în postura de formator. La catedră, cu ocazia cursurilor în perioada de secundariat, sau la nenumăratele conferințe și intervenții pe care le-a avut la manifestările științifice din domeniul ATI în ultimele decenii. Dar privilegiul a mers și mai departe: de nenumărate ori am avut ocazia să discut cu el, să îl cunosc mai bine și ca profesionist, și ca om.
     Toți avem nevoie de modele. În lungul drum al devenirii profesionale și umane avem nevoie să știm ce vrem să devenim,
Publicitate
ce vrem să reprezentăm în ochii celorlalți, ce „urmă“ vrem să lăsăm când nu vom mai fi. E foarte important să cunoaștem oameni care să ne inspire, să ne ajute să stabilim ștacheta exigențelor cât mai sus! Un astfel de model este pentru mine domnul profesor Litarczek. Și nu aș vrea să vorbesc despre modelul profesional, la care pot să aspir, dar nu pot nici să visez că îl voi atinge, ci mă opresc la a vorbi despre omul George Litarczek.
     Cu un destin foarte interesant, născut la Boston, în Statele Unite ale Americii, într-o familie cu o distinsă formare intelectuală, m-a impresionat întotdeauna prin caracterul enciclopedic al cunoștințelor sale. Dumnezeule, câte lucruri din domenii atât de variate poate să știe! Curiozitatea neobosită, pasiunea pentru corelația dintre fenomene, disponibilitatea de a „dărui“ această cunoaștere cu orice ocazie, formală sau informală, continuă să mă uimească. O altă trăsătură minunată este tinerețea spiritului, trecerea anilor nu i-a alterat dorința de interacțiune cu cei din jur, indiferent de statut și vârstă. Fără să vorbească mult, fără să țină să se impună, este o prezență impunătoare în orice încăpere s-ar afla. Impune respect și dragoste prin simpla prezență, activă, competentă, discretă și remarcabilă în același timp.
     Profesorul Litarczek reprezintă pionierul, dar și chintesența specialității noastre, el este cel care a adus această specialitate în peisajul medicinii românești. Și, da, am avut privilegiul să mă formez în vremea profesorului George Litarczek!
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală