resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Despre oameni și atentatele din Paris

Autor: Dr. Alexandru CUPACIU | 4 Decembrie 2015
La exact 21,40 ora Franței, Hélène, tânără medic chirurg, comandase o cafea în așteptarea unei prietene. Ea se afla chiar pe terasa vizavi de locul unde aveau să înceapă atentatele care au zguduit Parisul la 13 noiembrie 2015. În același timp, Vanessa, asistentă medicală, intra pe ușa unui restaurant și saluta mai mulți colegi, iar Mathieu, medic în Terapie Intensivă, lua masa în familie.
I-am întâlnit pe toți trei la Spitalul „Saint Louis“, unde victimele veneau una după alta. Era mai multă liniște decât gălăgie. Pe măsură ce noaptea se transforma în dimineață, dimensiunile dezastrului se conturau sub ochii noștri. Alți colegi, rezidenți și asistente ni se alăturau, traversând barajele de poliție.
Un studiu al Fundației Common Cause a interogat o mie de persoane în legătură cu valorile cu care ace
Publicitate
stea se identifică. 74% au răspuns că împărtășesc valori altruiste de tipul justiție și echitate socială. Partea interesantă a studiului este că, întrebați ce motivații cred că îi animă pe semenii lor, 78% au răspuns: faimă, bani și putere. Cu alte cuvinte, când vine vorba despre necunoscuți, avem tendința să îi suspectăm de mizantropie. Care este motivul? Majoritatea celor care domină viața publică, aproape prin definiție, au o preocupare exagerată pentru notorietate și bani. Deși reprezintă un procent infim din societate, frecvența cu care ei apar în media creează impresia că sunt ubicui și prin urmare reprezentanții tipici ai societății. Cei cu comportamente generoase sunt prezentați sub forma unor eroi providențiali, excepționali, cu însușiri supraumane, care apar episodic să contrabalanseze natura barbară a lumii.
Credința că egoismul este un instinct uman predominant este foarte utilă autorităților economice și politice, care justifică adesea excesele de inegalitate în tratarea oamenilor prin teorii fanteziste despre o natură umană coruptă, implacabilă. Mișcările sociale de revoltă sunt adesea discreditate prin lozinci de tipul „sunt vânduți“ sau „au interese ascunse“. Dacă nu ar exista autoritățile, care să cârmuiască prin legi aspre și să vegheze la binele comun, oamenii s-ar pune pe prădat și jefuit, căci așa sunt ei în starea naturală, mânați numai de propriul interes.
Nu sunt pe cale să susțin o inocență angelică a omului, însă, contrar imaginii dominante, în situații dificile de viață (incendiul din București sau atentatele din Paris)  oamenii sunt generoși, poate mai mult decât în viața de zi cu zi. Acest tip de legături umane constituie baza unui model de societate în care valorile comune în viață sunt fundamentale.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală