resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Medicii și bacșișul

Autor: Dr. Anna GALL | 11 Septembrie 2015
     Mama îmi spunea să nu mă fac medic, pentru că va fi și lume nemulțumită de mine. M-am făcut însă și am încercat să fiu așa cum dorea ea. Nu știu dacă am reușit. Oricum, nu cunosc ce este bacșișul, deși a trebuit să accept că există. A fost un moment în care a trebuit să dau acel plic, unui coleg, pentru o operație a soțului meu... discuția a fost între doi medici, directă, colegială. Din păcate, a luat plicul!
     Instantaneu, m-am gândit cât de greu le este oamenilor de rând, săraci, fără posibilități materiale,
Publicitate
pensionari, care au o pensie mizerabilă. Iar medicul care ia plicul are vile, mașini, merge în excursii exotice etc. Este în stare să ia banii chiar și înainte de operație. Nu este un gest care să corespundă jurământului lui Hipocrate!
     Partea cealaltă a problemei însă este responsabilitatea medicului, timpul alocat pregătirii individuale. La o operație, acesta trebuie să stea în picioare trei, patru, cinci ore sau chiar mai mult. Îmi aduc aminte că la începutul carierei, eu am făcut gardă la secția de urgențe (UPU), fără să fiu remunerată. Ca medic, la ieșirea din serviciu trebuia să lucrez și să fiu aptă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
     Noi suntem „generația de sacrificiu“. Noi, cei care am mai rămas în țară, ca să fim alături de familii, părinți, pentru a-i ajuta. Din păcate, alții mai pricepuți ca noi au stabilit că suntem funcționari publici!
     Mulți dintre noi știm că prevenția nu este apreciată la adevărata ei valoare și importanță. În munca noastră de medici școlari, nu este indiferent dacă putem izola un streptococ sau să descoperim din timp o boală autoimună. Credeți că va fi eficientă creșterea cu 25% a salariului în munca de prevenție? Noi, medicii școlari, nu primim nici bani în plus și nu ne trebuie nici bacșiș! De aceea, vom dormi întotdeauna liniștiți, nu ne va deranja DNA cu mascații. Bacșișul nostru este zâmbetul de pe fața copiilor!
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală