resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Urgenţe pentru toţi

Autori: Stud. Martina Luciana PINTEA , Stud. Bogdan BUHAŞ | 10 Iulie 2015
    Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (SNUAU) este un ansamblu integrat de aplicaţii, echipamente şi reţele de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, care realizează interfaţa unică de acces a cetăţeanului la agenţiile specializate de intervenţie şi care permite răspunsul adecvat urgenţei semnalate. SNUAU a fost constituit în scopul furnizării către cetăţeni a serviciului unic 112, care asigură preluarea apelurilor de urgenţă.
    Noutăţile legislative introduse prin Legea nr. 132 din 5 iunie 2015 pentru modificarea şi completarea Ordonan
Publicitate
ţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, privesc în principal sprijinul acordat persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire. Astfel, persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire au dreptul să comunice prin mesaje asociate unui apel de urgenţă, cu condiţia înregistrării prealabile în baza de date a SNUAU a numărului de telefon deţinut, iar numărul unic pentru mesajele asociate apelurilor de urgenţă în reţelele publice de telefonie mobilă este 113. Mesajele asociate unor apeluri de urgenţă transmise către numărul 113 de persoane cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire înregistrate la administratorul SNUAU, precum şi mesajele scurte transmise de la numărul 113 sunt gratuite. Furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului au dreptul să tarifeze în mod distinct mesajele transmise către 113 de utilizatorii neînregistraţi.
    S-a impus totodată şi reglementarea acestui tip de comunicaţii, astfel încât mesajul abuziv a fost definit în textul prezentei legi ca transmiterea repetată de mesaje scurte (SMS) către numărul 113, cu rea intenţie, de către o persoană care nu este înregistrată la administratorul SNUAU sau transmiterea unui mesaj scurt (SMS) către numărul 113 pentru a aduce injurii operatorului. Astfel, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 se va sancţiona cu amendă de la 500 la 1.000 de lei.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală