resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

SLBP şi excesul ponderal (2)

Autori: Dr. Iuliana GHERLAN , Prof. dr. Constantin DUMITRACHE | 5 Iunie 2015

Proteinele de legare a lipidelor cu greutate moleculară mică (SLBP) este denumirea generică pentru o serie de polipeptide de dimensiuni mici cu distribuţie largă în organismul uman, care au rolul de a lega substanţe hidrofobe, fiind exprimate într-o mare varietate de celule şi ţesuturi. Funcţia generică a acestor proteine este fie de a f

Publicitate
acilita fluxul celular al substanţelor cu hidrosolubilitate redusă şi de a facilita utilizarea/transformarea lor metabolică, fie de a sechestra aceşti liganzi şi de a le împiedica legarea de alte situsuri celulare. Deşi prezenţa SLBP la nivelul ţesuturilor implicate în metabolizarea lipidelor pare a fi necesară, funcţia lor biologică exactă nu este pe deplin caracterizată. O serie de studii (pe animale şi clinice observaţionale umane) susţin rolul acestor polipeptide şi mai ales a două din ele – AFABP şi lipocalina 2 – în complicaţiile cardiovasculare şi metabolice ale obezităţii.

 
 
 

Structura şi funcţiile lipocalinei 2

 

   Lipocalina 2 (cu denumiri alternative – 24p3, LCN2, siderocalina, lipocalina asociată gelatinazei neutrofilelor – NGAL) este o proteină de 25 kDa care a fost iniţial identificată în rinichii de şoarece şi în granulocitele umane. Ulterior, s-a demonstrat prezenţa sa şi într-o varietate de alte ţesuturi – plămân, ficat, timus, rinichi, intestin subţire, glanda mamară.
    Expresia lipocalinei 2 în ţesutul adipos uman a fost descrisă pentru prima dată de Lin şi colab.; ulterior, s-a demonstrat, de asemenea, că diferenţierea preadipocitelor în adipocite se asociază cu secreţia marcată de lipocalina 2.(…)

 

 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală